• Zrušenie externého  testovania žiakov 9. ročníkov základných škôl
          • Zrušenie externého testovania žiakov 9. ročníkov základných škôl

          • Rozhodnutie ministra z 27. 5. 2021 o externom testovaní žiakov 9. ročníkov základných škôl a žiakov 4. ročníkov gymnázií s osemročným vzdelávacím programom

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:1. V školskom roku 2020/2021 sa zrušuje externé testovanie žiakov 9. ročníkov základných škôl a žiakov 4. ročníkov gymnázií s osemročným vzdelávacím programom.2. Rozhodnutie č. 2021/9113:1-A1810 zo 4. januára 2021 sa mení takto:Bod 3 sa vypúšťa.Doterajšie body 4 až 10 sa označujú ako body 3 až 9.Odôvodnenie:V nadväznosti na epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19 vyvolaným koronavírusom SARS-CoV-2 sa s cieľom zníženia počtu osôb v priestoroch škôl rozširuje zrušenie externého testovania aj na externé testovanie žiakov 9. ročníkov základných škôl a žiakov 4. ročníkov gymnázií s osemročným vzdelávacím programom.

            Ministerstvo školstva prehodnotilo efektívnosť celoplošného testovania deviatakov a nahrádza ho testovaním na reprezentatívnej vzorke. 

            Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) namiesto celoslovenského testovania uskutoční monitoring na reprezentatívnej vzorke žiakov, ktorý bude sledovať stav vedomostí žiakov po dištančnom vzdelávaní. Prieskum bude realizovaný na reprezentatívnej vzorke žiakov 9. ročníka základných škôl a 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom. Vzorku bude tvoriť približne 500 škôl, pričom sa zapojí približne 13-tisíc žiakov.

             

          • ERASMUS+ WHAT A WASTE

          • Práca na našom projekte WHAT A WASTE pokračuje v mesiaci máj druhým online stretnutím žiakov.

            čaká nás:

            • tvorba sochy z plastového odpadu
            • kreslenie komiksového príbehu v medzinárodných tímoch
            • výstava fotografií žiakov, ktoré vznikli v digitálnom priestore

            Žiaci zapojení v projekte sa teda aktuálne zdokonaľujú nielen v komunikácii v anglickom jazyku, ale rozširujú si aj svoje schopnosti a kompetencie v oblasti digitálnych zručností. V apríli vytvárali umelecké diela cez editor fotografií pixlrx.com a v máji absolvovali interaktívny vzdelávací online kurz vytvorený cez aplikáciu edu.tactileo.fr. Práce na spoločných komiksoch koordinujeme cez spoločnú platformu Twinspace, kde si žiaci píšu so svojimi zahraničnými tímovými kolegami.

            Prinášame vám ukážky ich prác:

        • Testovanie 9 2021
          • Testovanie 9 2021

          • Externé testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl a žiakov 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom v školskom roku 2020/2021 (Testovanie 9 2021) sa uskutoční:

            • v riadnom termíne 9. júna 2021 a v náhradnom termíne 24. júna 2021  z predmetov: 

            matematika a slovenský jazyk a literatúra vo všetkých školách okrem škôl s vyučovacím jazykom maďarským