• Páračky v MŠ

          • MŠ dňa 26.1.2023 v spolupráci s dobrovoľným hasičským zborom zorganizovala „Páračky“. Tento večer patril spomienkam a veselým príbehom. Pri páraní peria sme si zaspomínali na zvyky našich starých a prastarých mám. Ako občerstvenie nechýbal mastný chlieb s cibuľou, kukurica s makom, šišky a iné dobroty. Pozvanie prijali aj naše milé tetušky z dediny, ktoré deťom ukázali ako sa pára perie, ktorým kedysi plnili vankúše a paplóny. Ďakujeme veľmi pekne pánovi M. Verešovi, ktorý zastupoval hasičský zbor za spoluprácu. Našim tetám,  pani Príbojovej za prípravu kukurice s makom a  všetkým mamičkám, ktoré pomáhali pani učiteľkám s výzdobou ako aj všetkým mamičkám, ktoré sa postarali o pohostenie.

          • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 19.1.2023 sa konalo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku na Základnej škole, Saratovská 85 v Leviciach. Žiaci svoje jazykové zručnosti mohli predviesť po dlhom čase prezenčne. Našu školu reprezentovali dvaja žiaci, v kategórii 1A Samuel Strehovský zo 6.A a v kategórii 1B Milan Kajas z 9.A triedy. Touto cestou sa chceme obom poďakovať za reprezentáciu našej školy a srdečne GRATULUJEME Milanovi  Kajasovi, úspešnému riešiteľovi  ku krásnemu 6.miestu. Ďakujeme !

          • Vitamínov nikdy nie je dosť

          • Štvrtkové popoludnie sme si v našom ŠKD spestrili prípravou ovocného šalátu.
            Keďže máme zimné obdobie a vitamínov nie je nikdy dosť, rozhodli sme sa, že si posilníme imunitu a pripravíme si z ovocia, ktoré si deti doniesli, ovocný šalát. Pripomenuli sme si, že ovocie je dôležitou zložkou každodennej stravy, pretože obsahuje veľa vitamínov dôležitých pre náš organizmus. Hlavne teraz v zimnom, chladnom počasí je to veľmi dôležité.
            Prácu sme si rozdelili. Prváci a druháci umývali ovocie a chystali poháriky na šalát, tretiaci a štvrtáci ovocie krájali. Šalát nám všetkým chutil, až tak, že si niektorí dopriali duplu. Ďakujeme rodičom za spoluprácu pri poskytnutí ovocia.

          • "Vidieť chudobných okolo seba"

          • V mesiaci november sa žiaci našej školy zapojili do výtvarnej súťaže s názvom „Vidieť chudobných okolo seba“. Súťaž bola vyhlásená Diecéznym katechetickým úradom Banskobystrickej diecézy s cieľom rozvíjať povedomie úcty a pozornosti voči chudobným a bezbranným ľuďom. Žiačka 7.A triedy Katarína Kajasová  získala výrazný úspech, cenu poroty vo svojej kategórii. Výherkyňa si bola osobne prevziať cenu v Banskej Bystrici.

            Katke gratulujeme.

          • Beseda na tému prevencie závislostí na legálnych drogách

          • Na tému závislostí na legálnych drogách sme si dňa 25.1.20023 zavolali odborníkov z občianskeho združenia PRIMA, ktoré realizuje preventívne prednášky na školách v rámci celého Slovenska. Často sa stretávame s tým, že žiaci nemajú komplexné informácie o danej problematike, preto dnes naši žiaci 5.-9. ročníka absolvovali besedu na túto dôležitú tému. 

          • Svetový deň teplákov

          • Dnes sa naša škola niesla v znamení  „pohodičky“.  Všetci žiaci, vedenie školy, pani učiteľky, pani vychovávateľka i nepedagogickí zamestnanci prišli do školy v teplákoch. Takto sme si chceli pripomenúť svetový deň teplákov a vytvoriť tým príjemnú a pohodovú atmosféru.

            Už teraz sa tešíme na ďalší teplákový deň!