• Nové oznámenie - DÔLEŽITÉ!!
          • Nové oznámenie - DÔLEŽITÉ!!

          • Vážení rodičia!

            15.11.2021

            Oznamujeme Vám, že na základe rozhodnutia RÚVZ v Leviciach  zo dňa 15.11.2021 žiaci ročníkov 6., 7., 8. a 9., ktorí boli dňa 15.11.2021 (pondelok) v škole, majú nariadenú karanténu od 16. novembra do 25. novembra vrátane. Žiaci nastúpia do školy v piatok 26. novembra 2021. Dôvodom karantény sú dvaja pozitívne testovaní pedagogickí zamestnanci. 

            Žiadame Vás, aby ste oboznámili s touto skutočnosťou aj detského lekára. Sledujte zdravotný stav Vášho dieťaťa počas karantény a v prípade príznakov  dieťaťa túto skutočnosť ihneď riešte so svojim detským lekárom. V prípade pozitivity danú skutočnosť oznámte riaditeľke školy. Deti v karanténe sa musia zdržiavať len doma a úplne obmedziť kontakty s okolím! Vzdelávanie bude prebiehať distančne. Žiaci budú mať od 16. novembra 2021 on-line vyučovanie podľa aktuálneho rozvrhu so začiatkom o 7,30 hodine.

            Zároveň upozorňujeme, že žiaci 2. stupňa, ktorí neboli pritomní 15.11.2021 v škole a nemajú príznaky žiadenho ochorenia, sa vzdelávajú v škole prezenčne - nastúpia do školy.

            Pri návrate do školy prinesie každý žiak povinne „Vyhlásenie o bezpríznakovosti“. Vyplniť ho môžete aj elektronicky cez portál Edupage.

                          

                                                        Za pochopenie vopred ďakujem. 

            Telefónny kontakt:  0907115550          Mgr. Viera Poliaková, riaditeľka školy

        • Dôležitý OZNAM!
          • Dôležitý OZNAM!

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že na základe rozhodnutia RÚVZ v Leviciach  zo dňa 9.11.2021 budú ročníky 1.-4. v karanténe od 10. novembra do 19. novembra vrátane.  Žiaci nastúpia do školy v pondelok  22. novembra 2021. Dôvodom karantény je pozitívne testovaný žiak 4.ročníka.       

                           Žiadame Vás, aby ste oboznámili s touto skutočnosťou aj detského lekára. Sledujte zdravotný stav Vášho dieťaťa počas karantény a v prípade príznakov  dieťaťa túto skutočnosť ihneď riešte so svojim detským lekárom. V prípade pozitivity danú skutočnosť oznámte riaditeľke školy. Deti v karanténe sa musia zdržiavať len doma.  V karanténe sú deti, ktoré boli v úzkom kontakte s pozitívne testovaným žiakom, t. j. deti, ktoré boli prítomné na vyučovaní 8. a 9. 11. 2021.

            Pri návrate do školy prinesie každý žiak povinne „Vyhlásenie o bezpríznakovosti“. Vyplniť ho môžete aj elektronicky cez portál Edupage.

                           Vzdelávanie bude prebiehať distančne. Žiaci budú mať od 10. novembra 2021 on-line vyučovanie podľa aktuálneho rozvrhu so začiatkom o 7,30 hodine.

                                                        Za pochopenie vopred ďakujem. 

            Telefónny kontakt:  0907115550          Mgr. Viera Poliaková, riaditeľka školy

        • Metodicko-odborné skupinové aktivity
          • Metodicko-odborné skupinové aktivity

          • Dňa 10.11.2021 sa uskutočnili na našej škole Metodicko-odborné skupinové aktivity CPPPaP Levice pre žiakov 7., 8.a 9. ročníka.

            Siedmaci absolvovali s pani psychologičkou besedu na tému ,,Chcem sa správne rozhodnúť – kam po skončení ZŠ“, ktorá bola zameraná na pomoc pri zodpovednom rozhodovaní sa pri výbere budúceho povolania, dôležité hodnoty pri výbere povolania, spoznanie a ujasnenie si svojich silných a slabých stránok, dôležitosti predpokladov, schopností a záujmov a ich zosúlaďovania s požiadavkami trhu práce.

            Ôsmaci absolvovali pod vedením pani psychologičky Skupinovú diagnostiku a poradenstvomprofesijnej orientácie prostredníctvom, ktorej sa dozvedeli o svojich predpokladoch pre výber strednej školy a budúce povolanie.

            Deviataci sa zúčastnili besedy na tému ,,Moje budúce povolanie“, na ktorej sa zamysleli nad vlastnými predstavami o budúcom povolaní, očakávaniach, predpokladoch na štúdium, na výkon rozličných činností. Hovorili o obľúbených predmetoch, ako zvládajú učenie, vlastnostiach, záujmoch a zručnostiach. Dozvedeli sa o jednotlivých typoch SŠ, charaktere výučby a zručnostiach, ktoré vyžadujú jednotlivé odbory na SŠ.

             

        • Beseda s pani policajtkou z OR PZ Levice
          • Beseda s pani policajtkou z OR PZ Levice

          • Dňa 5.11. 2021 sa na našej škole uskutočnila beseda s pani policajtkou z OR PZ Levice.
            Najmenší žiaci prvého a druhého ročníka sa dozvedeli o práci policajtov, ako si správne privolať
            pomoc a ako sa bezpečne správať na ulici, pri ceste do a zo školy a hre na ulici. Pani policajtka im
            ukázala, ako sa správne nosia reflexné vesty, skúšali si privolanie pomoci – rozhovor s operačným
            strediskom a nakoniec si vyfarbili policajnú omaľovánku.
            Žiaci tretieho a štvrtého ročníka sa dozvedeli veľa zaujímavostí o enviromentálnej trestnej činnosti
            a ochrane životného prostredia. Hovorili si o nelegálnych skládkach odpadu, znečisťovaní životného
            prostredia, nebezpečenstve voľného zakladania ohňa v prírode a vzniku požiaru a naučili sa ako môžu
            pomôcť pri ochrane našej prírody.
            Piataci a šiestaci sa rozprávali s pani policajtkou o šikanovaní. Pani policajtka im vysvetlila čo je
            šikanovanie, aké môže mať formy a čo robiť v prípade ak im alebo niekomu v ich blízkosti niekto
            ubližuje. Oboznámila ich s Poradenskou linkou pre deti a mládež a číslom 116 111, kde nájdu
            v prípade potreby pomoc.
            So žiakmi siedmeho, ôsmeho, deviateho ročníka a žiakmi špeciálnej triedy hovorila pani policajtka
            o nástrahách fajčenia, drog a iných závislostí a trestnoprávnej zodpovednosti. So žiakmi rozoberala
            nebezpečenstvo vzniku závislostí a ich dopad na život človeka. Vzhľadom na vekovú kategóriu žiakov
            im objasnila pojem trestnoprávnej zodpovednosti vo vzťahu k užívaniu a distribúcii návykových látok
            a iných priestupkov a trestných činov.
            Žiaci našej školy zažili v prítomnosti pani policajtky príjemný deň, naučili sa veľa nových
            a zaujímavých vecí a už teraz sa tešia na ďalšie stretnutie.

            Fotky nájdeš tu:

        • Život v lese a v záhrade, v jednom bloku
          • Život v lese a v záhrade, v jednom bloku

          • V piatok 5. novembra sme sa s našimi piatakmi a šiestakmi rozhodli vzdelávať sa  efektívnejšie, inovatívnejšie, učili sme sa blokovou formou. Žiaci chcú vedieť, prečo sa učia, aký je cieľ ich snaženia, ako využijú v živote to, čo sa v škole naučili. Snažili sme sa im tieto otázky obrazne povedané zodpovedať, progresívnymi metódami akou je projektové vyučovanie. Tiež sme mali  možnosť využiť personalizované vyučovanie, kooperačné metódy medzi dvoma skupinami žiakov piatakov a šiestakov, s prvkami zážitkového učenia. Témou blokovej výučby bol Život v lese a v záhrade. Kontinuálne sme uplatnili medzipredmetové  vzťahy biológie, fyziky, výtvarnej a telesnej výchovy i techniky. Žiaci formou kvízu riešili v zmiešaných skupinách zaujímavé otázky týkajúce sa lesných organizmov, záhradných rastlín, opeľovačov i mikroskopických organizmov. V prevažnej miere sa učili praktickými aktivitami, dievčatá si vyskúšali aj rolové hry, okorenené skrášľovaním sa prírodnými farbivami z ovocia, ktoré im poslúžili ako ekologické lesky na pery, čo všetkých pobavilo. Aktivity boli spestrené degustáciou plodov netradičných ovocných druhov, napríklad arónie čiernoplodej, či machovky peruánskej. Starší žiaci sa stávali tútormi mladším pri praktických ukážkach merania objemu kvapalín. Naučili ich správny postup merania objemu, čo určite využijú v bežnom živote. Pri tejto aktivite sme my pedagogičky, mohli s úžasom sledovať efektivitu personalizácie vyučovania detí, pretože bolo krásne vidieť ako si to užívajú. Pochopili, že učia nielen druhých, ale hlavne samých seba-personalizácia. Odmeranú šťavu, v našom prípade to bola hroznová šťava, chutný produkt z našich záhrad, mohli okoštovať a vypiť. Deti vnímali viacerými zmyslami. Podobne tomu bolo aj pri tvorivých aktivitách, ktorých cieľom bolo svojou zručnosťou a fantáziou vyrobiť, namaľovať, zlepiť z prírodných materiálov koncept, vytvoriť projekt s prvkami lesných a záhradných organizmov. Deti sú veľmi tvorivé, šikovné a zručné,  čo prejavili pri tejto spoločnej práci. V závere nášho blokového vyučovacieho dňa sme sa rozhýbali, rukami, nohami a skúšali sme udržať rovnováhu s pingpongovou loptičkou cez prekážky. Niekedy to bolo celkom náročné, ale deti boli húževnaté a skúšali, kým sa im to nepodarilo. Prežili sme pekný deň a dobre sme sa zabavili.  A samozrejme sme sa niečo nové naučili pre život a snažili sme sa naučiť učiť sa...

            Viac foto na:

        • Šarkaniáda v ŠKD
          • Šarkaniáda v ŠKD

          • Jeseň je keď padá lístie,

            jeseň je keď kráka vrana,

            jeseň je keď celkom iste,

            máte radosť zo šarkana.

            Vietor fúka, šarkan letí,

            ihrisko víta všetky deti.

            Hola, hola, hou,

            letí šarkan oblohou.

             

            Jeseň je vždy ako stvorená na púšťanie šarkanov. A my sme si tiež v klube urobili vlastných „vetroplachov“. Zapojili sme fantáziu a predviedli svoje zručnosti pri tvorbe vlastných šarkanov. Nemohli sme dočkať druhého dňa, kedy ich pôjdeme odskúšať na ihrisko. Počasie nám prialo, vietor fúkal a zrazu sa na oblohe šarkan rozlietal. To bolo smiechu, to bolo radosti, krásny deň za nami  s krásnymi zážitkami. 

            Viac fotiek nájdeš tu: