• Oznám pre rodičov detí materskej školy
          • Oznám pre rodičov detí materskej školy

          • Riaditeľstvo Základnej školy s MŠ, Demanstdice 131 oznamuje  rodičom a zákonným zástupcom detí materskej školy, že materská škola je aj od 25. januára 2021 otvorená len pre deti, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre a ktorých rodičia nedostali možnosť práce na doma (home office). Je to v súlade s rozhodnutím ministerstva školstva a zriaďovateľa školy.

                      Riaditeľka školy Mgr. Viera Poliaková

        • Dištančné vzdelávanie platí aj naďalej
          • Dištančné vzdelávanie platí aj naďalej

          • Vážení rodičia,

            od 25.1.2021 do 29.1.2021 pokračujeme v dištančnom vzdelávaní vo všetkých ročníkoch základnej školy. Žiadame sledovať stránku školy, kde sú zverejňované najnovšie informácie.

            Riaditeľka školy  Mgr. Viera Poliaková

        • Pokračovanie v dištančnom vzdelávaní
          • Pokračovanie v dištančnom vzdelávaní

          • Vážení rodičia,

             od 18.1.2021 do 22.1.2021 pokračujeme v dištančnom vzdelávaní vo všetkých ročníkoch. Žiadame sledovať stránku školy, kde sú zverejňované najnovšie informácie.

                                                        RŠ Mgr. Viera Poliaková

             

        • Organizácia výchovno-vzdelávacieho procesu od 11.1.2021
          • Organizácia výchovno-vzdelávacieho procesu od 11.1.2021

          •  

            · Od 11.1. 2021 sa vzdelávanie žiakov 1.- 9. ročníka organizuje dištančnou formou                  ( z domu ).

            · Rodičovi ( zákonnému zástupcovi ) žiakov I. stupňa od 11. do 18. januára, v prípade potreby, bude vyplácaná       pandemická OČR.

            · Rozvrh hodín pre obdobie dištančného vzdelávania pre ročníky 1.- 9. bude zverejnený na stránke školy.  Podrobnejšie informácie poskytujú triedni učitelia cez stránku www.bezkriedy.sk

             · Žiaci so ŠVVP budú využívať  pomoc asistentiek učiteľa.

             · Odborné poradenstvo poskytuje žiakom aj rodičom on-line  špeciálny pedagóg (Mgr. Nikola Smikalová).

            · Triedny učiteľ určuje  vo svojej triede 2 konzultačné hodiny v týždni pre rodičov a žiakov triedy. Časove zaradené po skončení rozvrhu hodín.

            · Klasifikácia žiakov za I. polrok sa uskutoční k 31.1.2021 pre ročníky 1.- 4., pre ročníky 5.- 9. sa klasifikácia za I.polrok uskutoční k 31.3.2021.

            · Ruší sa Testovanie 5 v piatom ročníku.

            · Testovanie 9 prebehne v termíne 9. jún 2021, náhradný termín 24. jún 2021.

            · Prijímacie skúšky na stredné školy pre 9. ročník prebehnú v prvom kole v dňoch 3. a  4. mája 2021, v druhom kole 10. a 11. mája 2021.Overenie špeciálnych schopností , zručností a nadania prebehne v prvom kole 5., 6. a 7. mája, v druhom kole 12., 13. a 14. mája 2021.

             

                                                           Riaditeľka školy Mgr. Viera Poliaková

        • Dôležitý oznam pre rodičov detí materskej školy
          • Dôležitý oznam pre rodičov detí materskej školy

          •  

             

            Riaditeľstvo Základnej školy s MŠ, po dohode so zriaďovateľom školy v zastúpení so starostom obce Ing. Attilom Kürthym oznamuje  rodičom, že návrat detí do materských škôl sa uskutoční nasledovne:

            Otvorenie materskej školy  od 11.januára 2021 je v závislosti od záujmu rodičov kritickej infraštruktúry a v závislosti od rodičov, ktorým zamestnávateľ neumožní prácu na doma. Momentálne podľa zisťovania sú 2 deti, ktorých rodičia patria do kritickej infraštruktúry. Umiestnenie detí v období od 11.1 do 15.1.2021 je umožnené v Materskej škole – Óvoda, Námestie M.R. Štefánika 14 v Šahách.

                        Zároveň žiadame rodičov materskej školy, ktorí patria do skupiny kritickej infraštruktúry a tým zamestnaným rodičom, ktorým zamestnávateľ neumožní prácu na doma , teda obidvaja rodičia i v čase  aktuálnych mimoriadnych pandemických opatrení sú pracovne aktívni a majú problém so zabezpečením starostlivosti svojho  dieťaťa, aby danú skutočnosť  do konca tohto týždňa nahlásili  riaditeľstvu školy na telefónne číslo 0907115550.

               Prevádzka materskej školy od 18.1.2021 bude  v normálnom režime, čiže už sa bude vzdelávať v materskej škole, pokiaľ nevyjdú iné striktné nariadenia, ktoré sa neustále sledujú.

            Zároveň riaditeľstvo základnej a materskej školy žiada rodičov, aby pravidelne sledovali webovú stránku školy, kde sú zverejňované aktuálne informácie súvisiace s otvorením školy a jej zariadení.

        • Návrat detí a žiakov do škôl
          • Návrat detí a žiakov do škôl

          • Milí rodičia,

            žiadame vás o preštudovanie nasledovných informácií. Zároveň vám oznamujeme, že priebežne budú zverejované informácie k nástupu do škôl, preto je potrebné, aby ste našu webovú stránku pravidelne sledovali.

            Zverejňované budú informácie pre materskú a základnú školu a jej zariadenia.

            Riaditeľka školy Mgr. Viera Poliaková

        • Oznámenie o uzatvorení ZŠ s MŠ, Demandice 131 a jej zariadení
          • Oznámenie o uzatvorení ZŠ s MŠ, Demandice 131 a jej zariadení

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Demandice 131 po dohode so zriaďovateľom v zastúpení starostu obce Ing. Attilom Kürthym a všeobecným lekárom MUDr. Rudolfom Oberfrancom odporučili uzavretie Základnej školy s MŠ, Demandice so všetkými prevádzkami, ktorými sú školská jedáleň, školský klub detí a materská škola  a to od 16.decembra 2020 do 8.januára 2021. Dôvod: výskyt pozitívneho zamestnanca na COVID 19. Týmto uzavretím sa sleduje zamedzenie šírenia medzi deťmi, žiakmi , zamestnancami školy, v rodinách a v obci, pričom nie je nariadená 10 dňová karanténa , ale prísne sledovanie svojho zdravotného stavu v domácom prostredí, minimalizovanie stretávania sa, prísne dodržiavanie hygienických zariadení a nosenie rúška. 10 dňová karanténa je nariadená osobe s pozitívnym výsledkom na COVID 19 a rodinným príslušníkom. Zamestnanci  základnej školy prejdú PCR testom.

            Oznámenie zverejnila dňa 15.12.2020  RŠ Mgr. Viera Poliaková

        • Sviatok Sv. Mikuláša
          • Sviatok Sv. Mikuláša

          • V  čase pred príchodom Vianoc, najkrajších sviatkov v roku, deti našej školy si s veľkou  radosťou  zdobia triedy a chodby, aby vianočná atmosféra dýchala z každého kútika školy.

            Už od rána  7. 12. bolo na učiteľoch i na žiakoch badať, že to nie je len ďalší deň v škole. Panovala tu sviatočná nálada, akoby sa duch Sv. Mikuláša vznášal v celej škole. Triedy sa zmenili na malé dielne, kde deti s nadšeným vyrábali ozdoby na spoločný netradičný vianočný stromček.

            Vyvrcholením tejto sviatočnej nálady bol príchod Sv. Mikuláša v sprievode anjela a čerta.

            Najväčšiu radosť zo vzácnej návštevy mali žiaci prvého stupňa, aj keď sa niektorí trochu obávali čerta. Mikulášov kôš bol plný dobrôt, ktoré pomáhal rozdávať anjelik.

            Nálada bola výborná a žiačikovia prekypovali šťastím a nedočkavosťou, aby mohli sv. Mikulášovi predviesť, čo všetko dokážu. 

            Viac foto na:

          • Vždy je ten správny čas

          • Žiaci našej školy aj počas tohto obdobia nezaháľajú a snažia sa tvoriť. Už mnoho sa popísalo o online vyučovaní, o tom ako sa učitelia a žiaci museli vyrovnať s novou výzvou, ktorú  nikto z nás ešte nikdy nezažil. Na hodinách anglického jazyka sme našli spoločnú cestu, komunikujem s našimi žiakmi prostredníctvom videokonferencií, teším sa týmto“ kyberstretnutiam“, ktoré aspoň trochu zaplnia túžbu po stretnutí sa s našimi žiačikmi. Našli sme spôsob, ako si učenie poľudštiť a spríjemniť. Práca žiakov je veľmi kreatívna aj napriek tomu, že to deti v tomto období nemajú ľahké. Touto cestou sa im chcem všetkým poďakovať.

        • Prvé stretnutie žiakov zapojených do projektu Erasmus +   WHAT  A WASTE
          • Prvé stretnutie žiakov zapojených do projektu Erasmus + WHAT A WASTE

          • V priebehu mesiaca december sa uskutoční prvé oficiálne stretnutie žiakov, ktorí sa zapojili do projektu Erasmus+ s názvom WHAT A WASTE. Keďže aktuálna situácia nám nedovoľuje vycestovať do zahraničia, toto stretnutie sa uskutoční v online priestore. Žiaci sa spoznajú so svojimi zahraničnými kamarátmi, budú vo virtuálnej realite objavovať partnerské krajiny a školy. Predstavia Slovensko a našu školu.

            Žiaci sa budú stretávať online a pracovať na rôznych zaujímavých aktivitách, ktoré súvisia s hlavnou témou projektu – tentokrát sa zamerajú na plasty. Budú prostredníctvom interaktívneho videa skúmať problematiku plastového odpadu, hľadať možnosti ako s ním nakladať, aby nám „neprerástol cez hlavu“ a tvorivo riešiť otázku ako znovu použiť plasty, ktoré sme už raz použili. Čakajú ich aj kvízy, kde si preveria svoje nadobudnuté poznatky a súťaž o oficiálne logo projektu.

            Prinášame vám aj prehliadku tých, ktoré vytvorili žiačky a žiaci našej školy. Držíme palce!!!

        • Hovoriace knihy
          • Hovoriace knihy

          • Naša škola tento rok podporila skvelú myšlienku pre tretí a štvrtý ročník a zakúpila nové hovoriace učebnice angličtiny CLICK 3 a CLICK 4. Učebnice ponúkajú zážitkové učenie, budovanie vzťahu ku knihám, koncentráciu a pozornosť a v neposlednom rade správnu výslovnosť. Sú skvelou pomôckou pre deti, ktoré chcú porozumieť hovorenému slovu ako aj mať správnu výslovnosť od prvého kontaktu s novými slovíčkami. Knihy nahovorili osoby, pre ktoré je príslušný cudzí jazyk materinský. Úlohy sú cielene spracované pre rozširovanie vedomostí detí v určenom veku. Tieto knihy spájajú vizuálnu informáciu s tým, čo počujú. Vďaka tomu si žiaci  rozvíjajú  audiovizuálnu pamäť, trénujú pozornosť a obrazotvornosť. Aby žiak v budúcnosti čítal knihy, musí si ich obľúbiť a stačí im ich ponúknuť ako zmysluplnú alternatívu trávenia voľného času.

             

             

        • Jeseň v ŠKD
          • Jeseň v ŠKD

          • V školskom klube detí sme si počas jesene užili veselé chvíľky tvorením zaujímavých diel a tiež pestré farebné prostredie nášho školského dvora. Naučili sme sa, ako by mal vyzerať náš jedálniček, zahrali sme sa hry spojené so zdravou výživou, ale aj sme trávili každý voľný čas pobytom vonku na školskom dvore a prechádzkami. Počas prechádzok sme si nazbierali šípky, ktoré sme si vysušili a využili na šípkový čaj. A keďže aj v pesničke sa spieva ,,Jeseň pani bohatá“, využili sme aj my jej dary na tvorenie, či už na spoločného ježka, ktorý zdobí chodbu, alebo na tekvicovú parádu, v rámci ktorej si každý ozdobil tekvičku. Ale čo by to bola za jeseň bez šarkanov. Preto sme si zorganizovali ,, Šarkaniádu“, v rámci ktorej sme si každý vyrobili vlastného šarkana, ozdobili ho a hurá na školský dvor s ním. Či nám lietali a ktorý najlepšie posúďte sami pozretím nášho krátkeho videa.

            Šarkaniáda v ŠKD:

        • Oznam pre žiakov a rodičov!
          • Oznam pre žiakov a rodičov!

          •  

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Demandice 31 oznamuje rodičom a žiakom 5. až 9.ročníka, že dňom 18.novembra 2020 nastupujú do školy tí žiaci, ktorí sa nevzdelávali online, to znamená tí žiaci, ktorí sa vzdelávali cez  doručované pracovné listy. Vyučovanie týchto žiakov je povinné, neúčasť musí byť zdôvodnená v zmysle platných pravidiel. Vyučovanie je so súhlasom zriaďovateľa školy. Vyučovanie sa bude začínať od 9,00 hod. do 12.00 hod.

            Stravovanie v školskej jedálni je pre žiakov zabezpečené.

                                                                                                                     Riaditeľka školy Mgr. Viera Poliaková

             

             

             

        • Spoločné čítanie
          • Spoločné čítanie

          • 26. 10. 2020 sa žiaci našej školy mali možnosť zapojiť do spoločnej aktivity z projektu na rozvoj čitateľskej gramotnosti „Čítajme spoločne“. Kým žiaci z nižších ročníkov čerpali so svojimi pani učiteľkami poznanie o pomoci medzi ľuďmi z antickej bájky spoločne vo svojich triedach, žiaci z vyšších ročníkov sa museli prispôsobiť aktuálnej situácii a zvládnuť zadanú úlohu na diaľku. Aj napriek tomu vznikli veľmi pekné práce, ktoré hovoria o tvorivosti niektorých žiakov. Tento rok sme zauvažovali nad tým, čo je šťastie a čo je smola, či veci v našom živote sú také jednoznačné ako sa na prvý pohľad zdá.