• Rozhodnutie zriaďovateľa
          • Rozhodnutie zriaďovateľa

          • Obec Demandice, ako zriaďovateľ ZŠ s MŠ, Demandice 131, v zastúpení starostom obce Ing. Attilom Kürthym v súčinnosti s riaditeľstvom ZŠ s MŠ, Demandice 131 v zastúpení  Mgr. Vierou Poliakovou, riaditeľkou školy oznamujú, že na základe aktuálnej pandemickej situácie v obci Demandice prijali rozhodnutie o nástupe na prezenčné vzdelávanie detí do  materskej školy a na 1.stupeň základnej školy  dňom 12. apríla 2021 za nasledovných podmienok:

            Nástup detí bude podmienený testom, ktorý sa bude realizovať pracovníkmi MOM dňom 12. apríla 2021 od 07,00 hod. priamo v priestoroch základnej školy (aj pre deti MŠ). Absolvovanie testovania dieťaťa je na zvážení rodiča, avšak dieťa bez absolvovania testu dňa 12.apríla 2021 a jeho negatívneho výsledku nemôže nastúpiť na prezenčné vzdelávanie do materskej a základnej školy. Naďalej platí, že rodič dieťaťa musí predložiť platný negatívny test. Nástup detí do materskej a základnej školy od 12. apríla 2021 nie je limitovaný kritickou infraštruktúrou, ale absolvovaním testovania dieťaťa priamo v deň nástupu do školy.

            Uvedeným opatrením sa sledujú sprísnené hygienické a epidemiologické opatrenia v našej obci, aby nedošlo k opakovanému  zvýšeniu a  nárastu pozitívnych prípadov      COVID-19 medzi deťmi v priestoroch materskej a základnej školy.

             

             Zriaďovateľ:             ...........................................................................

                                                       Ing. Attila Kürthy, starosta obce

             

            Riaditeľ ZŠ s MŠ:    ...........................................................................

                                                            Mgr. Viera Poliaková

            eduresized_Rozhodnutie_zriadovatela_12_april_2021(1).jpg

            Upozornenie: Od 7.apríla 2021 sa začína dištančné vzdelávanie pre všetky ročníky ZŠ.

        • Zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2021/ 2022
          • Zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2021/ 2022

          • Základná škola s MŠ, Demandice 131
            Riaditeľstvo školy oznamuje rodičom, že

             

            ZÁPIS  DETÍ  DO  1. ROČNÍKA
            na školský rok 2021 / 2022 sa uskutoční 

            od  12.04.2021  do 16.04.2021 elektronickou formou; tí rodičia, ktorí uvedenú možnosť nemajú, zapíšu svoje dieťa dňa 16. apríla 2021 priamo v budove základnej školy

             a to od  13,00 hod. do 16,00 hod.

             Zapisujú sa deti narodené od 1.9.2014 do 31.8.2015
            a deti, ktoré mali v minulom školskom roku odklad povinnej školskej dochádzky.

             Prosíme Vás o vyplnenie elektronickej prihlášky,  ktorá je umiestnená na webovom sídle školy.

             Ak ste vyplnili elektronickú prihlášku – vytlačte ju a vyplnenú prihlášku podpísanú obidvomi rodičmi/zákonnými zástupcami + kópiu rodného listu dieťaťa doručte na overenie údajov  do školy do 30.apríla 2021.

             Ak máte dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, doložte vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy,  najneskôr do 11. júna 2021.

            Počas zápisu Vás prosíme o dodržiavanie sprísnených hygienických opatrení (zákonný zástupca sa preukáže negatívnym testom, nie starším ako 7 dní).

            Ak bude v čase konania zápisu pretrvávať mimoriadna situácia, núdzový stav alebo výnimočný stav vyhlásený v súvislosti s ochorením COVID – 19, zápis sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí.

            Zapis_-_Co_ma_vediet_buduci_prvak__(1).pdf

             

            Mgr. Viera Poliaková, riaditeľka školy

             

        • Vážení rodičia!
          • Vážení rodičia!

          •  Veľkonočné prázdniny detí začínajú dňom 1. apríla 2021 a končia dňom 6. apríla 2021, i keď pre isté deti a rodiny ešte aj deň 1. apríl 2021 je posledným dňom 14 dňovej karantény, ktorá bola stanovená rozhodnutím RÚVZ v Leviciach z dôvodov rozšírenia pandémie COVID-19 na základnej a materskej škole. Dezinfekcia školských priestorov a zariadení bude prebiehať v dňoch 6. a 7. apríla 2021. Čakáme na rozhodnutie vydané starostom obce až po testovaní občanov, ktoré bude v sobotu, t. j. 3. apríla 2021. V danom rozhodnutí bude presne stanovené kedy sa začne prezenčné vzdelávanie v materskej a základnej škole a koho sa bude týkať.

                        Všetkým rodičom a deťom praje riaditeľstvo školy príjemné a požehnané Veľkonočné sviatky v kruhu rodiny.  Veríme, že stálym dodržiavaním nevyhnutných hygienických zásad  a zlepšením celkovej pandemickej situácie v štáte sa vytvoria vhodné podmienky pre prezenčné vzdelávanie našich detí.

                                                                             Riaditeľka školy Mgr. Viera Poliaková

             

        • Netradičné domáce úlohy
          • Netradičné domáce úlohy

          • Pri štúdiu angličtiny, alebo iného jazyka sa treba učeniu a práci s jazykom venovať pravidelne. Keď sa však, učíme cudzí jazyk niektorí z nás domáce úlohy považujú za nadprácu, ale to neplatí o žiakoch našej školy:) Covid, korona, karanténa, chýbajúca škola a kamaráti sú slová, ktoré nám všetkým znepríjemňujú bežný život. Avšak žiaci 9.A sa snažia zvládnuť tieto ťažké chvíle a dokázali, že aj v domácom prostredí vedia efektívne využiť svoj čas a kreatívne pracovať na svojich domácich úlohách. Mozog, funguje podobne ako svaly, aby sa želaný efekt dostavil, treba ho pravidelne namáhať a pracovať s ním! Pri tvorbe domácich úloh využívali svoje získané vedomosti a zručnosti. Žiakom nechýbala tvorivosť aj fantázia. Veď posúďte sami!

             

            EMA  - My day!

            OLÍVIA - Modern technology

        • Rozmanité vyučovanie
          • Rozmanité vyučovanie

          • Anglický jazyk je vyučovaný tvorivo prostredníctvom projektov. Žiaci sa stretávajú s témami z bežného života, s obrázkami z neho a s predmetmi, aby sme zabezpečili, že anglický jazyk vedia aplikovať do bežného života. Usilujeme sa o to, aby sme žiakom pomohli získať sebadôveru v používaní angličtiny nielen na vyučovaní, ale aj v reálnom živote. Dôraz kladieme na učenie sa v kontexte, prezentovaní svojich prác a nie na memorovanie a učenie sa spamäti alebo prekladanie. Ziaci 9.A a 8.A triedy tvoria a osvojujú si angličtinu zmysluplnejšie a trvácnejšie. Používame rôznorodé pomôcky na to, aby sme pre žiakov vytvorili jedinečné učebné prostredie. Tvorba ich projektov je nesmierne zaujímavá a kreatívna. Veľká vďaka!

        • Finančná gramotnosť na našej škole
          • Finančná gramotnosť na našej škole

          • Sme žiaci deviateho ročníka a aj počas dištančného vzdelávania sme aktívni na online hodinách. Snažíme sa osvojiť si učivo aj zábavnejšou formou. Predmet Finančná gramotnosť nás učí, ako sa orientovať vo financiách a taktiež, ako si vybrať správnu banku. Našou úlohou bolo vytvoriť videá o bankách podľa vlastného výberu. Pri tvorení videí sme si zlepšili informatické zručnosti a dozvedeli sa množstvo informácií o bankách a ich produktoch. Bolo zaujímavé pátrať na webových stránkach bánk a hľadať produkt, ktorý by nám najviac vyhovoval a nejako oslovil.                                                                          Teraz Vám predstavíme videá o bankách, ktoré sme vytvorili. Dúfame, že sa Vám budú páčiť a budeme veľmi radi, keď si ich všetky až do konca pozriete.

             

            Annamária

            https://youtu.be/ek_YetFCYao

            Emka

            https://youtu.be/1uhUTMO9heM

            Olívia

            https://youtu.be/q7e-idMnAuc

             

            Matúš

            https://youtu.be/4icnWggEOvY

        • Oznámenie o prechode na dištančné vzdelávanie
          • Oznámenie o prechode na dištančné vzdelávanie

          • Vážení rodičia!

            Dňom 22.marca 2021 prechádzame na dištančné vzdelávanie  (ZOOM)  z dôvodov uzatvorenia základnej školy v dôsledku rozšírenia vírusu COVID-19. Na dištančné vzdelávanie prechádza celý 1.stupeň základnej školy ( ročníky 1.-4.) a to do odvolania. Deti, ktoré sú choré, sú ospravedlnené aj z dištančného vzdelávania.

             Bližšie  informácie dostanete od svojich triednych učiteľov na www.bezkriedy.

        • Prijatie opatrení v dôsledku rozšírenia COVID-19
          • Prijatie opatrení v dôsledku rozšírenia COVID-19

          • Č.j.: 68/2021                                                                                                                                      21.03.2021 Demandice

             

             

            Zápis z 5. zasadnutia Krízového štábu Obce Demandice

             

            Dátum a čas:

            21.03.2021, so začiatkom o 10,00 hod., trvanie do 12,00 hod.

            Miesto zasadnutia:

            Obecný úrad Demandice č.236, 935 85 Demandice, zasadacia miestnosť obecného úradu

             

            Prítomní:  podľa prezenčnej listiny

             

            Účel – dôvod zasadnutia:

            Krízový štáb obce Demandice bol zvolaný na základe  výsledkov AG testovania občanov obce Demandice dňa 20.3.2021 v čase od 08,00 hod. do 19,00 hod. Zo 401 testovaných občanov bolo pozitíve testovaných 20 z toho 18 detí a 2 dospelí

            Priebeh zasadnutia:

            Predseda KŠ v oboznámil členov o aktuálnej situácii v obci a o posledných platných opatreniach pri ohrození verejného zdravia. Za posledných 6 dní sa zvýšila incidencia z priemeru 380 testovaných  a výsledkov max. 2 pozitívnych na 20 pozitívnych. Pozitivita sa objavila aj medzi deťmi II. stupňa, ktoré školské zariadenia nenavštevujú. Všetky osoby sú nahlásené na RUVZ v Leviciach

            Prijaté opatrenie:

             

            • KŠ obce Demandice berie na vedomie aktuálnu situáciu v obci Demandice.
            • KŠ navrhuje požiadať cez OÚ, odbor krízového riadenia o vykonanie PCR testov pre všetky pozitívne testované deti vrátane pedagogického zboru, kt. boli v kontakte s deťmi.
            • Zabezpečiť maximálne obmedzenie mobility pozitívne testovaných rodín v súčinnosti s Obvodným oddelením PZ.
            • Žiadame všetkých rodičov ZŠ a MŠ o izoláciu do najbližšieho testovania (t.j. štvrtok 25.03.2021), aby nedošlo k rozšíreniu vírusu. V prípade ďalšieho rozšírenia nákazy hrozí izolácia obce.
            • Do 4 dní vykonať prednostne pre rodiny detí ZŠ a MŠ cez MOM Demandice opakované testovanie, t.j. dňa 25.03.2021 od 12:00 do 19:00 hod.
            • Zatvorenie základnej školy, materskej školy a školských zariadení do odvolania (ŠKD, ŠJ)
            • Zabezpečenie prísunu základných potrieb pre pandémiou postihnuté rodiny, ktoré o to požiadajú.
            • Zvýšenie opatrnosti všetkých občanov, dodržiavanie prísnych hygienických opatrení a maximálny počet osôb v predajniach.
            • Žiadame rodiny s pozitívnym prípadom Covidu o dohľadanie úzkych kontaktov.
            • Členovia rodiny, ktorí neboli pretestovaní,  budú mať možnosť pretestovať sa dňa 25.03.2021 od 12:00 do 19:00 hod. v Kultúrnom dome.
            • Žiadame všetkých občanov o vzájomnú kontrolu dodržiavania týchto opatrení.
            • Pravidelné testovanie občanov bude v sobotu, dňa 27.03.2021 od 08:00 do 19:00 hod.
            • Opätovná dezinfekcia verejných priestranstiev.
            • Naďalej platí akceptácia platných prijatých opatrení , ktoré platia pre celé územie SR a ich dôsledné dodržiavanie.
            • V prípade porušenia prijatých opatrení hrozí vysoká pokuta. 

             

                                                                                                                                           Ing. Attila Kürthy,

                                                                                                                        starosta obce, predseda Krízového štábu

        • BIBLICKÁ OLYMPIÁDA
          • BIBLICKÁ OLYMPIÁDA

          • Dňa 10.03. 2021 sa uskutočnila Biblická olympiáda v online priestore – z pohodlia svojich detských izieb. Naši žiaci súťažili v kategórii základných škôl v dekanátom kole. Našu školu reprezentovalo trojčlenné družstvo v zložení: Nina Kajasová 8.A, Olívia Kajasová 9.A a Matúš Frenko 9.A. Predmetom súťaže boli vybrané knihy Svätého písma. Naša trojka vyhrala 1. miesto a zaručený postup do diecézneho kola do BB.

            Srdečne blahoželáme

        • Dejepisná olympiáda
          • Dejepisná olympiáda

          • Žiačky Nina Kajasová (8.A), Olívia Kajasová a Ema Verešová (9.A) sa stali úspešnými riešteľkami okresného kola Dejepisnej olympiády v Leviciach:

            • kategória C -  Olívia Kajasová, 6. miesto
            • kategória D -  Nina Kajasová, 11. miesto
            • kategória C - Ema Verešová, 18. miesto

                           Gratulujeme!

            Za účasť ďakujeme aj Milanovi Kajasovi (7.A). 

        • HURÁÁÁ, JARNÉ PRÁZDNINY!
          • HURÁÁÁ, JARNÉ PRÁZDNINY!

          • Milí naši žiaci, vážení rodičia!

             1. marcom 2021 začínajú jarné prázdniny. Trvajú jeden týždeň. Želáme vám, aby ste tieto jarné prázdniny prežili spoločne, aby ste si našli čas na prechádzky do prírody, oddýchli od počítačov, či notebookov a stali sa súčasťou prichádzajúcej jari. Veríme, že jej nástup nám všetkým prinesie zlepšenie pandemickej situácie. Vieme, že vám je doma už dlho, že vám chýbajú kamaráti, pedagógovia a hlavne rušný, aktívny život v škole.

            Vážení rodičia, nechajte deti oddychovať počas toho týždňa, zaslúžia si to, pretože kto poctivo pristupuje aj k dištančnému vzdelávaniu má čo robiť, aby zvládol požiadavky všetkých pedagógov. Ďakujeme  vážení rodičia aj vám za pomoc, pretože bez vášho dohľadu a vašej spolupráce by dištančné vzdelávanie bolo veľmi náročné.

            Všetkým vám prajeme príjemné a ničím nerušené jarné prázdniny.

             

                                                        Riaditeľka školy    Mgr. Viera Poliaková   

               

             

        • Milí rodičia a priaznivci našej školy!
          • Milí rodičia a priaznivci našej školy!

          • Milí rodičia a priaznivci našej školy!

            Ak ste sa rozhodli darovať 2% z vašich daní našej škole, môžete tak urobiť prostredníctvom občianskeho združenia FAREBNÁ DÚHA.

            Čo je FAREBNÁ DÚHA, o. z.?

            Je to občianske združenie, ktoré vzniklo pri  Základnej škole s materskou školou, Demandice 131 v roku 2018. Založili ho učitelia s cieľom podporovať a realizovať alternatívne metódy vo výchove a vyučovaní, rozvíjať celoživotné pravidlá a sociálne zručnosti detí, mládeže a dospelých, umožniť zmysluplné využívanie voľného času, aktivity smerujúce k výchove k zdravému životnému štýlu a k udržiavaniu ľudových tradícií a zvykov.

            Ak ste sa rozhodli venovať svoje 2% nám, použijeme ich v zmysle zákona na prípravu a podporu projektov a aktivít, ktoré skvalitnia a zmodernizujú výchovno-vzdelávací proces v našej škole.

            Údaje, ktoré budete potrebovať :

            Názov: FAREBNÁ DÚHA

            Sídlo: Demandice 131, 935 85 Demandice

            IČO: 51780917

             

            Ako môžete darovať svoje 2%?

            1. Ak ste zamestnanec a daňové priznanie za Vás podáva zamestnávateľ:

            Do 15.02.2021 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň. V tejto žiadosti požiadajte zamestnávateľa (vyznačte X), aby Vám vystavil tlačivo “Potvrdenie o zaplatení dane” v bode VII.

            Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane – to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať.  Táto suma však musí byť minimálne 3,32 €.

            Vyplňte Vyhlásenie (formulár s predvyplnenými údajmi nájdete v prílohe), vytlačte ho a podpíšte.

            Obe tieto tlačivá, teda Vyhlásenie spolu s Potvrdením, doručte do 30.04.2021 na daňový úrad podľa Vášho bydliska

             

            1. Ak ste fyzická osoba a daňové priznanie si robíte sami:

            V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech jedného prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). 

             

            Riadne vyplnené daňové priznanie doručte včas na daňový úrad.

             

             

             

        • Návrat detí a žiakov do materskej a základnej školy (1.-4.)
          • Návrat detí a žiakov do materskej a základnej školy (1.-4.)

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou , Demandice 131 oznamuje rodičom  a zákonným zástupcom detí materskej školy a rodičom  a zákonným zástupcom žiakov  1. až  4. ročníka a špeciálnych tried, že od 8. februára 2021 sa prechádza na prezenčné vzdelávanie v materskej a základnej škole. Podmienkou nástupu dieťaťa do materskej a základnej školy je pretestovanie jedného rodiča alebo zákonného zástupcu žijúceho v spoločnej domácnosti a negatívny výsledok pretestovania.

            Testovanie sa uskutoční dňa 6. februára 2021  (sobota) v kultúrnom dome v Demandiciach, kde v čase od 8. hodiny do 12. hodiny budú  prioritne testovaní zamestnanci ZŠ s MŠ, Demandice 131 a rodičia, či zákonní zástupcovia detí MŠ a žiakov ZŠ . Ak sa chcú rodičia pretestovať obidvaja, bude im to umožnené.

             

                                                                       Riaditeľka školy Mgr. Viera Poliaková

        • Oznam pre rodičov detí materskej školy
          • Oznam pre rodičov detí materskej školy

          • Riaditeľstvo Základnej školy s MŠ, Demanstdice 131 oznamuje  rodičom a zákonným zástupcom detí materskej školy, že materská škola je  od 1. februára do 5. februára 2021 otvorená len pre deti, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre a ktorých rodičia nedostali možnosť práce na doma (home office). Je to v súlade s rozhodnutím ministerstva školstva a zriaďovateľa školy.

                      Riaditeľka školy Mgr. Viera Poliaková

        • Pokračovanie v dištančnom vzdelávaní
          • Pokračovanie v dištančnom vzdelávaní

          • od 1. februára 2021 do 5 .februára 2021 pokračujeme v dištančnom vzdelávaní vo všetkých ročníkoch základnej školy. Žiadame sledovať stránku školy, kde sú zverejňované najnovšie informácie.

            Riaditeľka školy Mgr. Viera Poliaková