• Vychádzka do okolia školy

          • Žiaci 2.A triedy v rámci spoznávania okolia školy absolvovali vychádzku do našej obce. Navštívili materskú školu, obecný úrad, kultúrny dom, požiarnu zbrojnicu, ako i ďalšie zaujímavosti obce. Vychádzka bola zameraná aj na bezpečnosť na ceste a ovládanie pravidiel cestnej premávky.  

             

             

          • Svetový deň chôdze

          • 1.október - Svetový deň chôdze. Nezdá sa vám, že sme nejako zleniveli, nechce sa nám ani chodiť a všade by sme sa najradšej odviezli? Chôdza je pritom najprirodzenejší pohyb. Je určená všetkým bez rozdielu veku a zdravotného stavu. Je o pohybe pre zdravie s radosťou a nezáleží na dĺžke prejdenej trasy. A prečo chôdza? Lebo: pozitívne ovplyvňuje náš mozog a znižuje stres, pôsobí priaznivo na srdce, pomáha tráveniu, odbúrava tuk, buduje svaly, zlepšuje činnosť pľúc a kondíciu, posilňuje naše kosti... Chôdza je balzam na telo i srdce! PRIDAJTE SA! Žiaci z vyšších ročníkov si tento deň pripomenuli na hodinách telesnej výchovy, kde absolvovali pešo rozdielne trasy s rozlične dlhými úsekmi vzhľadom na ich zdatnosť a snahu. Výkony jednotlivých tried sú uvedené na fotkách, ktoré sme merali pomocou mobilnej aplikácie FITAPP. 

          • Svetový deň zvierat

          • 4. október patrí zvieratám na celom svete. V tento deň si pripomíname Svetový deň zvierat. Vyhlásený bol na konferencii ekológov vo Florencii už v roku 1931.  Je oslavou života zvierat vo všetkých jeho formách a pripomienkou dôležitosti vzťahu ľudského pokolenia k živočíšnej ríši.

            Pri tejto príležitosti sa žiaci  1. – 4.  ročníka zúčastnili exkurzie: prehliadky hydinového chovu u pána  Stanislava  Húsku  a návštevy konských stajní na ranči u  pána Igora Poulíčka.  Pútavo nám porozprávali o starostlivosti o svoje zvieratá a láske k nim. Žiaci mali možnosť zvieratá nakŕmiť a pohladkať. Od pána Húsku dostali deti sladké prekvapenie.  

             Ďakujeme pánovi Húskovi a pánovi Poulíčkovi za neopísateľný zážitok.

            Viac fotiek na:

          • Príprava na TESTOVANIE 9 začala

          •  

            Milí žiaci 9.ročníka!

            Testovanie9, ktoré musíte všetci absolvovať je síce ešte ďaleko, ale my sme už začali s prípravou a riešením testových úloh z matematiky a slovenského jazyka. Každý piatok dostávate  súbor úloh, ktoré máte cez víkend vyriešiť. Ak si neviete rady s niektorými úlohami, precvičíme si ich spoločne na hodinách.

            Chcela by som Vás upozorniť na webovú stránku školy, sekcia učitelia, podstránka Ing. Soňa Balážová, kde nájdete veľa materiálov na precvičovanie učiva, internetové stránky a ARCHÍV testov T9, aj s kľúčom správnych odpovedí.