• Predškoláci v Tekovskej knižnici

          • Naši predškoláci dňa19.4.2023 navštívili Tekovskú knižnicu v Leviciach. Je nám ľúto, že sa z dôvodu chorobnosti nemohli zúčastniť všetci predškoláci. Počas  návštevy pani knihovníčka informovala deti o tom, ako sa majú orientovať v knižnici, ako sú knihy uložené , ako šetrne zaobchádzať s knihami.  Spolu s pani učiteľkami si prečítali aj rozprávku O Múdrej sove. Spestrením bolo krásne divadielko O Guľkovi Bombuľkovi. Deťom sa návšteva knižnice veľmi páčila a určite tam niekedy zas zavítajú. 

          • Aktualizačné vzdelávanie v MŠ s pani PhDr. Katarínou Nádaskou, PhD.

          • Dňa 18.4.2023 sa v našej MŠ konalo aktualizačné vzdelávanie s lektorkou PhDr. Katarínou Nádaskou, PhD., ktorého témou bolo: Biodronálny cyklus človeka – rodinné zvykoslovie v slovenskej kultúre. Na vzdelávaní sa zúčastnili pani učiteľky z okolitých obcí, z Levíc, zo Šiah i dve mamičky z našej MŠ. Vzdelávanie pod vedením pani Nádaskej bolo pre nás veľmi podnetné, inšpirujúce a obohacujúce. Všetci sa veľmi tešíme na ďalšie stretnutie s pani Nádaskou.

          • Deň bláznivých účesov

          • Keďže je apríl považovaný za bláznivý mesiac aj my sme sa dnes s ním zladili, a to bláznivými účesmi. Po chodbách školy sme mohli vidieť rôzne vrkôčiky, sprejom a kriedou zafarbené vlasy, ale naďabili sme aj na chobotnicu či stavebnicu Lego vo vlasoch. Boli sme príjemne prekvapení nad fantáziou mnohých z vás. V tomto duchu pokračujeme aj na budúci utorok bláznivým oblečením a očakávame, že vytiahnete zo skríň aj kúsky, na ktoré ste doposiaľ nenabrali odvahu...

          • Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 3. 4. 2023 sa v koncertnej sále Tekovského múzea uskutočnilo okresné kolo celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Náš žiak Frederik Fülöp zo 6. A triedy sa umiestnil na krásnom 2. mieste v II. kategóorii v prednese poézie. K tomuto veľkému úspechu mu srdečne blahoželáme! 

          • Pečieme po anglicky - Brownies

          • Máte radi maškrty? Radi pečiete? My áno. A keďže sme na hodinách anglického jazyka preberali lekciu venovanú jedlu, pečeniu a vareniu rozhodli sme sa urobiť na koniec tematického celku spoločný projekt. Žiaci 6.A triedy sa vopred dohodli, ktorý koláč budú pripravovať a kto prinesie aké suroviny. Piekli sme obľúbený "Brownies". Následne žiaci spísali recept v angličtine a vytvorili krásny a inšpiratívny projekt plný radosti a tímovej spolupráce! Aj z fotiek, ktoré sme zhotovili počas ich práce vidieť, že hodina nám prešla rýchlejšie ako zvyčajne, dobre sme sa zabavili, ochutnali a precvičili si učivo zo štvrtej lekcie trošku inou formou ako zvyčajne. 

          • Slovensko bez drog

          • V rámci projektu Slovensko bez drog absolvovali naši žiaci 5. - 9. ročníka druhú časť prednášok na tému protidrogovej prevencie. Prostredníctvom prednášky PRAVDA O DROGÁCH predložil skúsený lektor žiakom  fakty o drogách, aby sa mohli sami rozhodnúť pre život bez nich.

          • Naša uhlíková stopa

          •  

            22.apríl 2023     Deň Zeme 

            Upútavku ku dňu Zeme na stránke už máme. My už vieme, že naša ZEM je náš domov, zdroj potravy, čistej vody, vzduchu na dýchanie a všetkého, čo potrebujeme k nášmu životu. Každý z nás produkuje tzv. uhlíkovú stopu, a vieme si ju aj vypočítať kalkulačkou.( Jasné, že nie obyčajnou). O uhlíkovej stope a ako si ju každý sám vypočíta, si poriešime vo štvrtok  s každou triedou na hodinách matematiky.

            Podrobnejšie o tom píšeme vo sway: https://sway.office.com/BkFasMqPq8zwlXrh?ref=Link

             

             

          • Zápis budúcich prvákov

          • Zápis do prvého ročníka je vždy veľká udalosť. Tohtoročný zápis sa konal 14. apríla 2023. Budúci prváci prichádzali do školy smelo v sprievode svojich rodičov, kde na nich už  čakali pani učiteľky. Deti odvážne a statočne ukázali všetko, čo sa naučili doma, alebo v materskej škole. Od septembra zasadnú  do školských lavíc kde  hračky vymenia za učebnice.

            Milí rodičia budúcich prvákov, vážime si Váš záujem o našu školu. Teší nás, že ste prejavili záujem o vzdelanie Vašich detí na našej škole,  ktoré ponúka mnohé prekvapenia.  

             

          • Súťažné popoludnie

          • Kedže nám počasie piatok 14.4.2023 neprialo a nedalo sa ísť von, lebo pršalo, zabavili sme sa vo vnútri v našom ŠKD. V súťažiach sme si preverili, ako poznáme názvy rozprávok, akí sme rýchli, akú máme ,,mušku", ako vieme skladať puzzle, aké sme Popolušky, ako vedia lietať lentilky,... Víťazmi sa stali všetci a každý dostal sladkú odmenu. 

          • Jarné tvorenie v ŠKD

          • Kráča slnko po oblohe, usmieva sa veselo, rozospievať všetky vtáky, asi sa mu zachcelo….

            Prvý jarný deň je už za nami a my už netrpezlivo čakáme na teplé dni. K tomuto obdobiu už neodmysliteľne patrí príprava na Veľkú noc, ale aj pestré farby a nový život. Počas tohto obdobia si deti vyskúšali viacero nových techník, ako je maľovanie kriedami, tvorenie zo slaného cesta, krakelovanie vajíčok, sadenie jarného žitka, maľovanie plastelínou. 

            O tom, že sú naše deti šikovné Vás presvedčia fotky ich prác. 

          • Bábkové divadlo v MŠ

          • V piatok 14.4.2023 do našej škôlky zavítalo divadlo Slniečko z Piešťan s predstavením „Abeceda zdravia“. Bábkoherec so svojimi bábkami Katkou a Miškom prostredníctvom hovoreného slova, piesňou i pohybom ukázal deťom aké je potrebné cvičiť, hýbať sa a konzumovať dostatok  ovocia a zeleniny, aby boli zdravé. Do deja rozprávky sa aktívne zapájali i deti cvičením a hraním na fiktívnych hudobných nástrojoch. Poučné a zábavné divadielko sa deťom veľmi páčilo, s bábkovými kamarátmi sa lúčili mohutným potleskom.

             

             

          • Okresné kolo Pytagoriády

          •  

            Okresného kola Pytagoriády v Leviciach sa zúčastnili žiaci :

             Michal Dobis - 3. ročník

             Laura Dobisová  - 5. ročník

             Samuel Strehovský  - 6. ročník

             Nikolas Pazúr - 6. ročník

             Frederik Fülöp -  6. ročník

            Našim „Pytagorejcom„ sa nepodarilo vypočítať toľko úloh, aby sa zaradili medzi úspešných riešiteľov okresného kola. Ale tento malý neúspech ich neodradil od riešenia zaujímavých, náročných a logických úloh. Určite sa nám v budúcich rokoch podarí vyriešiť viac príkladov.

             

             „Je jedno, koľko chýb robíš a ako pomaly napreduješ, stále si viac vpredu ako niekto, kto sa o nič nepokúša.“ 

            Anthony Robbins

        • Zápis detí do 1. ročníka
          • Zápis detí do 1. ročníka

          • Vážení rodičia predškolákov!

            Zápis detí do 1. ročníka sa uskutoční dňa 14. apríla 2023 (v piatok) od 13:00 - 16:00 hod.

            Na školský rok 2023/ 2024 budú zapísané deti narodené od 1. 9. 2016 do 31. 8. 2017.

            Na zápis prineste kópiu rodného listu dieťaťa a občiansky preukaz rodičov. 

            Dávame Vám do pozornosti možnosť už dnes zapísať svoje dieťa do 1. ročníka formou elektronickej prihlášky, ktorú nájdete na našej webovej stránke. Prihlášku budete môcť vyplniť aj priamo na zápise.

            Tešíme sa, že nám Vaše deti ukážu, aké sú šikovné!

          • Hraná krížová cesta

          • Najsilnejší kresťanský príbeh,  utrpenie a ukrižovanie Pána Ježiša sme si počas Svätého týždňa pripomenuli hranou krížovou cestou v obciach Santovka, Plášťovce a nakoniec i u nás v Demandiciach. Žiaci našej školy, ako aj jej absolventi sa vžili do svojich úloh a zanechali u svojich divákov neopakovateľný zážitok. Veľké ďakujem patrí nielen hercom, ale hlavne ich rodičom za  pomoc a ochotu pri organizácii rôznych podujatí. 

          • Prianie k Veľkej noci

          •  

            Všetkým, ktorí otvárajú našu stránku školy, prajeme veselé a príjemné prežitie veľkonočných sviatkov. Veľa jarného slniečka, úsmevov, rodinnej pohody a dievčatám veľa vody od kupačov.

          • Zapojili sme sa do výtvarnej súťaže Maskot SOŠM

          • Naši žiaci sa zapojili do výtvarnej súťaže - Maskot Slovenského olympijského a športového múzea. Úlohou súťažiacich bolo vytvoriť návrh podoby maskota OLYHO, ktorý bude reprezentovať Slovenské olympijské a športové múzeum. Síce sme nevyhrali, ale o to viac si ceníme poďakovanie za aktívnu účasť od Slovenského olymijského a športového múzea.

          • Máme nový projekt!

          • Naša škola sa od 1. 4. 2023 stala súčasťou nového projektu pre školské parlamenty s názvom "Switch Point - Bod rozbehu". Cieľom je spájanie mladých ľudí v školských parlamentoch, ich sebarozvoj a nadobúdanie nových kompetencií v spolupráci s rovesníkmi. Tešíme sa, že našim žiakom môžeme v spolupráci s partnerskými školami ponúknuť nové možnosti. Prvé pracovné stretnutie nás čaká už tento mesiac 13. 4. 2023 v Štúrove.