• Karneval v MŠ

          • Fašiangy tradične končia v našej škôlke karnevalom... Aj tento školský rok na karneval maminy pripravili pestrú škálu pekných masiek.

            ..A zábava nemala konca kraja...

          • Karneval

          • Fašiangové obdobie je spojené s karnevalom, ktorý patrí k najobľúbenejšej zábave v našej škole. Azda pretože aspoň na jeden deň sa všetky deti môžu premeniť na rozprávkové bytosti o ktorých snívajú.  A tak sa náš školský klub v tento deň premenil na krásne vyzdobenú sálu, v ktorej sa stretli masky od výmyslu sveta.  Spolu si zasúťažili a zatancovali. Všetky karnevalové masky boli odmenené malou vecnou cenou. Deti mali pripravenú karnevalovú hostinu za ktorú patrí veľké ďakujem rodičom. Na záver čakalo deti milé prekvapenie vo forme cukrovej vaty.  

          • Slovensko bez drog

          • Naša škola sa zapojila do celonárodnej informačnej kampane PRAVDA O DROGÁCH, kde naši žiaci 5. – 9. ročníka dnes v rámci projektu Slovensko bez drog absolvovali prednášky na túto dôležitú tému. Drogy každoročne ničia a ruinujú milióny ľudských životov. Na konci každej prednášky sa z našich žiakov stali protidrogoví šerifovia, ktorý zložili prísahu žiť život bez drog. 

          • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

          • 8. 2. 2023 sa na Základnej škole, Ul. sv. Michala 42 v Leviciach uskutočnil už 15. ročník Dejepisnej olympiády. Na tejto neľahkej súťaži, ktorá preveruje nielen vedomosti z učebníc, ale aj poznatky žiakov z regionálnej histórie, našu školu tentokrát reprezentovali žiaci 6.A Frederik Fülöp a Nikolas Pazúr. Na celkové výsledky si ešte musíme počkať, ale už aj účasť v okresnom kole je pekný úspech.

        • 2 % dane pre našu školu
          • 2 % dane pre našu školu

          • V roku 2022 sme aj vďaka Vašim 2% získali finančné prostriedky, ktoré môžeme použiť na prípravu a podporu projektov a aktivít, ktoré skvalitnia a zmodernizujú výchovno-vzdelávací proces a čas, ktorý trávia Vaše deti po vyučovaní v našej škole.

            Ak sa rozhodnete venovať svoje 2% dane nám, môžete tak urobiť prostredníctvom občianskeho združenia FAREBNÁ DÚHA:

                          

            Názov: FAREBNÁ DÚHA

            Sídlo: Demandice 131, 935 85 Demandice

            IČO: 51780917

             

            Postup:

            Ak ste zamestnanec:

            1. Do 15. februára 2023 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň a o vystavenie Potvrdenia o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti. 

            2. Vyplňte tlačivo Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby. 

            3. Do 30. apríla 2023 doručte obe tlačivá na daňový úrad podľa vášho bydliska.

            Ak ste fyzická osoba, ktorá sama podáva daňové priznanie:

            1. Vyplňte v Daňovom priznaní pre fyzické osoby kolónky na poukázanie 2 % z dane z príjmu.

            2. Daňové priznanie k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie roku 2022 je fyzická osoba povinná podať v lehote do 31. marca 2023 (resp. v predĺženej lehote na podanie daňového priznania, t. j. do 30. 06. 2023 alebo 30. 09. 2023)

            Ak ste právnická osoba:

            1. Vyplňte v Daňovom priznaní pre právnické osoby kolónky na poukázanie 2% z dane z príjmu.

            2. Lehota na podanie daňového priznania k dani z príjmov právnických osôb za zdaňovacie obdobie roka 2022 uplynie 31. marca 2023 (resp. v predĺženej lehote na podanie daňového priznania, t. j. do 30. 06. 2023 alebo 30. 09. 2023)

             

          • Hurá sneh!

          • Znelo piatok v celom ŠKD. Túto šancu ísť von a zahrať sa s ním, keď aj na chvíľu, sme museli využiť. Guľovalo sa, stavali sa snehuliaci, šantilo sa. 

          • Hláskový snehuliak

          • Väčšia časť druháckeho učiva tvoria hlásky – samohlásky, spoluhlásky, dvojhlásky. Na utvrdenie učiva sa používa množstvo cvičení v pracovnom zošite či pravopisných doplňovačiek.  Aký by to bol krúžok, keby sme sa na ňom spoločne nezabavili. Vyrobili sme si hláskového snehuliaka  (veľká guľa - spoluhlásky, menšia guľa - samohlásky, ruky - dvojhlásky). Výsledkom aktivity bol úsmev na tvári, dobrý pocit z rozdelenia hlások,  a nový kamarát - snehuliak. Cieľ krúžku splnený!

        • ROZHODNUTIE
          • ROZHODNUTIE

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 písm. e) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto: V školskom roku 2022/2023 sa zrušuje externé testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl (ďalej len „Testovanie 5“).

            Rozhodnutie_ministra_skolstva.pdf​​​​​​​

          • Páračky v MŠ

          • MŠ dňa 26.1.2023 v spolupráci s dobrovoľným hasičským zborom zorganizovala „Páračky“. Tento večer patril spomienkam a veselým príbehom. Pri páraní peria sme si zaspomínali na zvyky našich starých a prastarých mám. Ako občerstvenie nechýbal mastný chlieb s cibuľou, kukurica s makom, šišky a iné dobroty. Pozvanie prijali aj naše milé tetušky z dediny, ktoré deťom ukázali ako sa pára perie, ktorým kedysi plnili vankúše a paplóny. Ďakujeme veľmi pekne pánovi M. Verešovi, ktorý zastupoval hasičský zbor za spoluprácu. Našim tetám,  pani Príbojovej za prípravu kukurice s makom a  všetkým mamičkám, ktoré pomáhali pani učiteľkám s výzdobou ako aj všetkým mamičkám, ktoré sa postarali o pohostenie.

          • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 19.1.2023 sa konalo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku na Základnej škole, Saratovská 85 v Leviciach. Žiaci svoje jazykové zručnosti mohli predviesť po dlhom čase prezenčne. Našu školu reprezentovali dvaja žiaci, v kategórii 1A Samuel Strehovský zo 6.A a v kategórii 1B Milan Kajas z 9.A triedy. Touto cestou sa chceme obom poďakovať za reprezentáciu našej školy a srdečne GRATULUJEME Milanovi  Kajasovi, úspešnému riešiteľovi  ku krásnemu 6.miestu. Ďakujeme !

          • Vitamínov nikdy nie je dosť

          • Štvrtkové popoludnie sme si v našom ŠKD spestrili prípravou ovocného šalátu.
            Keďže máme zimné obdobie a vitamínov nie je nikdy dosť, rozhodli sme sa, že si posilníme imunitu a pripravíme si z ovocia, ktoré si deti doniesli, ovocný šalát. Pripomenuli sme si, že ovocie je dôležitou zložkou každodennej stravy, pretože obsahuje veľa vitamínov dôležitých pre náš organizmus. Hlavne teraz v zimnom, chladnom počasí je to veľmi dôležité.
            Prácu sme si rozdelili. Prváci a druháci umývali ovocie a chystali poháriky na šalát, tretiaci a štvrtáci ovocie krájali. Šalát nám všetkým chutil, až tak, že si niektorí dopriali duplu. Ďakujeme rodičom za spoluprácu pri poskytnutí ovocia.

          • "Vidieť chudobných okolo seba"

          • V mesiaci november sa žiaci našej školy zapojili do výtvarnej súťaže s názvom „Vidieť chudobných okolo seba“. Súťaž bola vyhlásená Diecéznym katechetickým úradom Banskobystrickej diecézy s cieľom rozvíjať povedomie úcty a pozornosti voči chudobným a bezbranným ľuďom. Žiačka 7.A triedy Katarína Kajasová  získala výrazný úspech, cenu poroty vo svojej kategórii. Výherkyňa si bola osobne prevziať cenu v Banskej Bystrici.

            Katke gratulujeme.

          • Beseda na tému prevencie závislostí na legálnych drogách

          • Na tému závislostí na legálnych drogách sme si dňa 25.1.20023 zavolali odborníkov z občianskeho združenia PRIMA, ktoré realizuje preventívne prednášky na školách v rámci celého Slovenska. Často sa stretávame s tým, že žiaci nemajú komplexné informácie o danej problematike, preto dnes naši žiaci 5.-9. ročníka absolvovali besedu na túto dôležitú tému. 

          • Svetový deň teplákov

          • Dnes sa naša škola niesla v znamení  „pohodičky“.  Všetci žiaci, vedenie školy, pani učiteľky, pani vychovávateľka i nepedagogickí zamestnanci prišli do školy v teplákoch. Takto sme si chceli pripomenúť svetový deň teplákov a vytvoriť tým príjemnú a pohodovú atmosféru.

            Už teraz sa tešíme na ďalší teplákový deň!

          • VIANOČNÉ SVIATKY

          • Najkrajšie darčeky, 

            tie nie sú v krabičkách,

            sú ukryté tam, niekde v hĺbke, v nás. 

            Skúsme si ich na Vianoce priať.

            Zabudnime na chvíľu na všetky starosti a prajme pre

            každého veľa zdravia a radosti.....

             

            Mgr. Frederika Bieleková, riaditeľka ZŠ s MŠ, Demandice 131 

                                a kolektív zamestnancov školy

        • Dôležitý oznam - chrípkové prázdniny
          • Dôležitý oznam - chrípkové prázdniny

          • Na základe odporúčania RÚVZ Levice zo dňa 16.12.2022 Vám oznamujem, že z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov a so súhlasom zriaďovateľa mimoriadne prerušujem výchovno-vzdelávací proces (chrípkové prázdniny) na 4 dni (od 19.12.2022 do 22.12.2022). Počas chrípkových prázdnin nebude prebiehať ani dištančné vyučovanie. 

            Žiaci nastúpia do školy 09.01.2023.

             

                                                                                            Mgr. Frederika Bieleková

                                                                                                   riaditeľka školy

             

          • Vianočná besiedka v MŠ

          • Napriek šíriacim sa vírusom a nízkemu počtu detí sa v našej materskej škole stretli rodičia, starí rodičia a pedagogický kolektív na vianočnej besiedke. Deti svojim krátkym programom potešili srdcia svojich rodičov i starých rodičov, zatancovali pekný tanček, zarecitovali básničky a všetkým popriali pokojné a v zdraví prežité vianočné sviatky...

            Vianoce krásne a čisté ako sneh,

            na stole nech všetkým ľuďom

            rozvoniava oblátka a med.

            Nech každé srdiečko sťa oheň zahorí,

            všetkých ľudí nech láska a dobro naplní.

            Nielen na Vianoce a na Nový rok,

            ale počas všetkých dní želáme Vám

            úspešný a šťastný nový rok.

          • Vianočné pečenie

          • Vianoce sú obdobím rôznych zvykov a tradícií, ktoré si v týchto dňoch pripomíname aj so žiakmi našej školy. Žiaci si mali možnosť pod vedením pani učiteliek vyskúšať prípravu tradičných vianočných oblátok a pečenie vianočného pečiva. Upečené kolačiky všetkým veľmi chutili a ich vôňa nám navodila tú pravú vianočnú atmosféru.